instagram instagram

Sjømatkurs for barn og ungdom på Vippa

Sjømatkurs - Ceviche - Norske sjømatråvarer. Lær av den svært dyktige sjømateksperten Ann-Celin Zakariassen - som er lidenskapelig opptatt av å formidle norsk sjømat til barn og unge.

Her vil man lære om ulike, ferske fiskearter som egner seg til å lage ceviche.

Hvordan ser en fersk fisk ut i fiskedisken? Hvordan sløyer man fisken? Hvordan tilbereder man den på ulike måter?

 

For påmelding barn 10-12 trykk her:

https://www.deltager.no/sjomatkurs_for_barn_10-12_ar_-_kl_1200_03062018

 

For påmelding ungdom 13-15 år trykk her:

https://www.deltager.no/sjomatkurs_for_ungdom_13-15_ar_-_kl_1330_03062018

 

Østerskurs med Norwegian Shores på Skur 33

Norske østers - lære - åpne - smake - tilberede

Norsk Østerskurs for voksne

Lær om norsk, håndplukket villøsters fra den sørlandske skjærgården.

Østers spesialist Kristian Lier fra Norwegian Shores vil holde kurs og lære dere forskjellen på flatøsters og stillehavsøsters. Du vil lære hvordan man åpner østers korrekt og flere nye måter å tilberede og konsumere østers på.

Østersen pakkes i 100% komposterbar emballasje, og leveres til kundene samme dag som østersen hentes ut av vannet. Smaken på den norske villøstersen bærer preg av det rene vannet den lever i, og har en perfekt kombinasjon av sødme og mineraler, perfekt konsistens, og et skjell fylt til randen med rent, klart sjøvann. Et renere, sunt og miljøvennlig sjømatprodukt.

13.00 - kurs 1 - for voksne

 

Trykk her for påmelding:

 

https://www.deltager.no/osterskurs_-_laere_smake_apne_tilberede_03082018

 

Sjømataktiviteter med Geitmyra matkultursenter for barn

Geitmyra matkultursenter for barn er en ikke-kommersiell stiftelse som har som mål å spre matglede til barn og unge. Geitmyra matkultursenter for barn ønsker at barna skal lære å lage ren, sunn og velsmakende mat, og at de skal få forståelsen av hvor maten kommer fra. www.geitmyra.no

Alle barn kan lage mat! Gratis aktiviteter med fokus på matglede og bærekraftig, sunn og god mat der barna får se, lære, smake og ta på sjømat.

 

Blåskjell

Se hvordan et blåskjell ser ut inni og om det lever før vi har det på grillen med masse gode urter!

 

Reker

Har du noen gang pillet en reke? Eller smakt på en rå reke? Kom å smak på kokte, røkte og rå reker! Det blir også rekepillekonkurranse!

 

Sjømatutstilling

Her kan du se mange ulike typer sjømat og lære om hvordan de lever, hva en svømmeblære er, rekas tvekjønnede liv og mye mer.

Har du noen gang kjent hvordan et fiskeøye kjennes ut?

 

Geitmyras Sjømatmanifest:

1. Barn digger fisk!

2. Tidlig matglede bidrar til gode matvaner og et sunt kosthold

3. Inspirerende matundervisning med dyktige faglærere fra grunnskolen av gir alle barn et bedre utgangspunkt for et sunt kosthold.

4. Snakk med barna om hvor maten kommer fra, og hvorfor bærekraftige råvarer er viktig

5. Variert sjømat på menyen hjemme og i skoleundervisningen gir nysgjerrige og kunnskapsrike barn.

6. Barn kan! La barna være med i matlagingen fra tidlig alder, slik spirer matgleden.

 

Råvaresafari i Oslofjorden med MS Plenty og Oslofjorden friluftsråd

Oslo sjømatfestival arrangerer i samarbeid med Oslofjorden Friluftsråd båtturer hvor barn i følge med voksne kan bli med ut på fjorden og oppleve, lære og utforske det marine livet i fjorden.

Søndag 3.06 - kl. 14.00

 

MS Plenty  - oppmøte senest 15 min før avreise på kaia ved Oslo Havn kontor

 

Barn i følge med voksne kan bli med på Råvaresafari i Oslofjorden i regi av www.oslofjorden.org og www.sjomatfestival.no - og oppleve, utforske og lære om det marine livet i vår vakre fjord.

 

Vi tar med fiskeutstyr, bøtter og bakker til å samle
fangsten i, et akvarie der vi har samlet noen arter alger og dyr vi
vil lære litt mere om.
Det blir «Finn fisken» - dyrelotto som familiene kan prøve seg på om bord.
Vi vil vise og snakke om spiselige alger, smake på noe av dette, samt koke og spise strandsnegler.
Blåskjell og Stillehavsøsters vil vi også vise fram og snakke om.
Rune fra Oslofjorden Friluftsråd vil fortelle historie om områdene vi kjører forbi - så dette blir morsomt og lærerikt for store og små!


Redningsvester ombord.

 


Trykk her for påmelding:

 

https://www.deltager.no/ravaresafari_i_oslofjorden_03062018

 

Fiskehallen - Verdens beste sjømat midt i Oslo sentrum

Fiskehallen - midt i Oslo sentrum - leverer verdens beste sjømat til Oslos befolkning hver dag. Under Oslo Sjømatfestival og Havnelangs vil de ha Åpen Fiskehall med mange sjømataktiviteter

AL Oslo Fiskehall er Norges største fiskemarked, og forsyner Oslo og hele østlandsområdet - mer en halvparten av landets befolkning med førsteklasses fersk fisk og fiskeprodukter.

Effektiv distribusjon gir befolkningen et større utvalg av kvalitetsfisk og sjømatprodukter - og er like fersk som i de fleste kystbyer. 

Her finner man en rekke sjømataktører som har levert de beste sjømat råvarer til fiskehandlerne og til restauranter i generasjoner.

Søndag 3 juni åpner Fiskehallen opp dørene for publikum- og man kan oppleve mange sjømataktiviteter i regi av "historiske" sjømataktører som Fiskcentralen etbl. 1934 og Fiskemat etbl. 1923 sammen med noen av norges mest innovative sjømataktører som Insula.

Oslo Sjømatfestival

Oslo Sjømatfestival tilbyr sjømataktiviteter for hele familien langs Akershusstranda søndag 3 juni 2018. Her vil det være mange morsomme og lærerike sjømataktiviteter for barn&unge og voksne i tidsrommet kl 12-16.

Oslo Sjømatfestival arrangeres for andre gang langs Akershusstranda lørdag 2. og søndag 3.juni. 2018. Her vil det være mange morsomme og lærerike sjømataktiviteter for barn&unge og voksne i tidsrommet kl 12-16.