Egersunds nye sjømatfestival
2. – 3. februar 2024

Velkommen til Egersund Sjømatfestival

Fredag 2. og lørdag 3. februar.

Festivalen arrangeres for første gang i februar 2024, og er åpen for alle som er interessert i god mat og drikke. Egersund er en av Norges største fiskerihavner, og festivalen avholdes om vinteren når sjømaten er på sitt beste. Vi lover unike smaksopplevelser med det beste havet har å by på og mye mere.

Sammen med våre samarbeidspartnere kan vi presentere et rikholdig program med blant annet mat- og drikke messe, lunsj med havets delikatesser og Winemakers dinner. Det blir foredrag med smaking av nydelig sjømat og god drikke i form av vin, øl og sider.

Program:

Fredag 2. februar

Sjømat- og vinlunsj

I samarbeid med Næringsforeningen inviterer Egersund Sjømatfestival til nettverkslunsj med sjømat og vinsmaking.

Geir Sølve Sleveland fra Grand Hotell og Roar Hasle fra Megabite forteller om idéen bak Egersund Sjømatfestival.

Kjøkkenet på Eigra serverer smaksretter fra havet. Det blir nydelige smaksprøver fra Sirdalsørret og Telemarkrøye. I regi av Straen Vin, skal det smakes viner som passer godt til sjømat.

Fredag 2. februar kl. 14.00 – 16.00
Pris kr 500 eks mva. / 625 inkl. mva. pr. pers. (inkluderer lunsj og vinsmaking)
Kun 50 plasser /  Få plasser igjen

Fredag 2. februar

Winemakers dinner med Buglioni

Opplev en helaften der Italia møter norsk sjømat.
Vi får besøk av Mariano Buglioni fra den meget anerkjente Italienske vinprodusenten Buglioni. Vingården ligger sentralt i vindistriktet Valpolicella i Veneto-regionen. Her produseres både røde-, hvite- rose- og musserende viner i topp kvalitet. Buglioni eier også utsøkte restauranter i Valpolicella og Verona.

UTSOLGT

Fredag 2. februar

Skalldyrplatå hos Berentsens

I forbindelse med Egersund Sjømatfestival kan du oppleve det beste havet har å by på, kombinert med lokal kvalitetsdrikke.

Hos Berentsens Brygghus blir det servert skalldyrplatå med hummer, sjøkreps, kamskjell, kråkebolle, østers, reker og krabbe, med tilbehør. Det blir smaking av to øl og en cocktail som passer maten, samt mulighet for å være med på en kort omvisning for de som ønsker. Baren serverer frem til 23:00.

Tid og sted:
Fredag 2. februar kl. 19.00
Sted: Berentsens Brygghus

Billetter:
Pris: kr. 1295,- per person
Inkluderer skalldyrplatå, en øl (eller cocktail) og en snaps til platået, samt øl- og cocktailsmaking og omvisning.
Kun 20 plasser.

UTSOLGT

Lørdag 3. februar

Sjømatlunsj

Kjøkkenet på Eigra serverer deilig sjømatlunsj.

Fra kl. 12:00 

Lørdag 3. februar

Mat- og drikkemesse

Messen er åpen for alle som er interessert i god mat og drikke. Ved kjøp av billett kan du vandre fra stand til stand og smake på delikatesser, vin, øl og cider fra Egersund Sjømatfestival sine samarbeidspartnere. Pris kr. 495 pr.stk som inkluderer smaksprøver på delikatesser, vin, øl og cider fra Egersund Sjømatfestival sine samarbeidspartnere.

Kun 150 plasser, få billetter igjen.
Aldersgrense 20 år
Pris kr 495 + billettavgift til Ticketmaster

UTSOLGT

Lørdag 3. februar

Takeover event med
Sabi Omakase/Enso

Michelin-restauranten Sabi Omakase/Enso overtar kjøkkenet på Eigra denne kvelden. Vi får besøk av kjøkkensjef, Chef Ideree og restaurantsjef, Operations & Beverage Manager Mario Nelson. Sammen med kokkene på Eigra serverer de en eksklusiv 7-retters sushi- og sjømatmeny inklusiv vinpakke. Vi garanterer en minnerik helaften.

For mer informasjon om Sabi Omakase/Enso se:
omakase.no og ensosushi.no

Tid og sted:
Lørdag 3. februar kl. 18.00
Sted: Eigra kjøkken & Bar, Grand Hotell Egersund

Billetter:
Pris: kr 1995,- per person
Inkludert 7-retters meny med vinpakke
Kun 70 plasser.

UTSOLGT

Fredag 2. og lørdag 3. februar 

Vinsmaking med Buglioni i Eigra vin & cocktail bar

Møt Mariano Buglioni fra den meget anerkjente Italienske vinprodusenten Buglioni fra vindistriktet Valpolicella i Veneto-regionen. I Eigra vin & cocktail bar får du anledning til å smake Buglioni sine røde-, hvite- rose- og musserende viner i topp kvalitet. Mariano Buglioni vil stå for smakingen både fredag 2.- og lørdag 3. februar.

Tid og sted
Fredag 2. februar kl. 17.00 til 18.30 / Få plasser igjen
Lørdag 3. februar kl. 15.30 til 17.00 / UTSOLGT
Sted: Eigra vin & cocktail bar, Grand Hotell Egersund

Billetter:
Pris: kr 295,- per person
Inkludert smaking av 4 viner
Begrenset plass.

Overnatting

Har du behov overnatting i forbindelse med Egersund Sjømatfestival?

Ta kontakt med Grand Hotell:
Telefon: +47 51 49 60 60
E-post: booking@grand-egersund.no

Velkommen til Egersund
fredag og lørdag 2. – 3. februar 2024