instagram instagram

Program

Oslo Sjømatfestival er en opplevelsesbasert sjømatfestival for hele familien. Det blir sjømatopplæring, smaking, sansing og kurs i samarbeid med Geitmyra matkultursenter for barn, åpen dag i Fiskelhallen, råvaresafari på fjorden, man kan delta på ulike sjømatkurs på Vippa og delta i ulike konkurranser. For de voksne blir det mulig å melde seg på norsk østerskurs, champagne & caviar smaking og selvfølgelig delta på alle familieaktivitetene på fjorden og langs Akershusstranden.

Søndag 3. JUNI 2018:

OSLO SJØMATFESTIVAL OG HAVNELANGS 12.00 - 16.00

 

Skur 33 - Sjømatrestaurant - Geitmyra - Østerskurs 

Norsk sjømatrestaurant med den ankjente kokken Dag Tjersland 

Byens beste sjømatpizza serveres hele dagen.

 

* Geitmyra matkultursenter for barn - Skur 33/Passasjen

Sjømatopplæring, smaking, sansing og læring i samarbeid med Geitmyras flinke sjømateksperter. Det blir blåskjell på grillen, sjømatutstilling og mye gøy og lærerikt.

Havnelangs: Post 27

 

Norsk Østerskurs for voksne og barn

Lær om norsk, håndplukket villøsters fra den sørlandske skjærgården. 

Østers spesialist Kristian Lier fra Norwegian Shores vil holde kurs og lære dere forskjellen på flatøsters og stillehavsøsters. Du vil løre hvordan man åpner østers korrekt og flere nye måter å tilberede og konsumere østers på.

Østersen pakkes i 100% komposterbar emballasje, og leveres til kundene samme dag som østersen hentes ut av vannet. Smaken på den norske villøstersen bærer preg av det rene vannet den lever i, og har en perfekt kombinasjon av sødme og mineraler, perfekt konsistens, og et skjell fylt til randen med rent, klart sjøvann. Et renere, sunt og miljøvennlig sjømatprodukt.

 

For påmelding til østerskurs for voksne kl. 13.00 trykk her:

 https://www.deltager.no/osterskurs_-_laere_smake_apne_tilberede_03082018

 

14.00 - kurs 2 - for barn

Påmelding: trykk her

Havnelangs: Post 27

 

* Råvaresafari og båttur på fjorden

Båttur i Oslofjorden i samarbeid med Oslofjorden Friluftsråd - hvor barn ifølge med voksen kan delta på påvaresfari og oppdagelsesferd ombord på MS Plenty - for å lære om det marine livet i Oslofjorden.

 

 

Barn i følge med voksne kan bli med på Råvaresafari i Oslofjorden i regi av www.oslofjorden.org og Oslo Sjømatfestival - og oppleve, utforske og lære om det marine livet i vår vakre fjord.

Vi tar med fiskeutstyr, bøtter og bakker til å samle
fangsten i, et akvarie der vi har samlet noen arter alger og dyr vi
vil lære litt mere om.
Det blir «Finn fisken» - dyrelotto som familiene kan prøve seg på om bord.
Vi vil vise og snakke om spiselige alger, smake på noe av dette, samt koke og spise strandsnegler.
Blåskjell og Stillehavsøsters vil vi også vise fram og snakke om.
Rune fra Oslofjorden Friluftsråd vil fortelle historie om områdene vi kjører forbi - så dette blir morsomt og lærerikt for store og små.


Redningsvester ombord.

 

Oppmøte ved: Oslo Havn - utenfor Snøhetta/Oslo Havn kontorer

 

Råvaresafari i Oslofjorden kl. 14.00. 

 

For påmelding trykk her: https://www.deltager.no/ravaresafari_i_oslofjorden_03062018

 

Havnelangs: Post 36

 

* Christian Radich
Velkommen om bord på den vakre fullriggeren som ble bygd som skoleskip i 1937. Åpent for alle.
Havnelangs: Post 30


* Champage & Caviar smaking med kjent norsk sommelier - Christian Radich


Champagne & Caviar smaking for voksne i regi av en av Norges mest kjente og svært dyktige sommelier, Leora Levi.

Her vil man få smake og lære om kombinasjonen av Champagne og kaviar - det beste fra 2 verdener. 

Oppmøte ved: Akershusstranda 19 (utenfor Oslo Havns hovedkontor)

Champagne & Caviar smaking med sommelier Leora Levi kl. 12.00



For påmelding trykk her: https://www.deltager.no/champagne__caviar_smaking_-_christian_radich_-_kl_1200_03062018

 

Havnelangs: Post 34

 

Fiskehallen - Åpen dag - Sushikurs, Hummerutstilling, Sjømatutsalg mm.

Sjømatutstilling i Fiskehallen

Lær om de ulike fiskeartene innen norsk sjømat

Foodtruck - Nydelige sjømatretter selges utenfor Fiskehallen 

Sjømatutsalg

Konkurranse - Gjett fisken 

Åpent Hummer Akvarium

Fredriks røkeri - utsalg av norsk røkelaks - røkt på gammel metode midt i oslo sentrum

Havnelangs: Post 34

* Sushikurs for barn - lær å lage sushi på 1-2-3

 

Havnelangs: Post 34

 

* Snøhetta - utenfor

Sjømatutalg - mer info kommer

Det blir sjømatutsalg av verdens beste, norske sjømat, nye, norske innovative sjømatprodukter. Smaksprøver mm.

Havnelangs: Post 33

 

 

* Sjømatkurs for barn & unge på VIPPA

 

Sjømatkurs - Ceviche - Norske sjømatråvarer


Lær av den svært dyktige sjømateksperten Ann-Celin Zakariassen - som er lidenskapelig opptatt av å formidle norsk sjømat til barn og unge.
Her vil man lære om ulike, ferske fiskearter som egner seg til å lage ceviche.
Hvordan ser en fersk fisk ut i fiskedisken? Hvordan sløyer man fisken? Hvordan tilbereder man den på ulike måter?

 

* Sjømatkurs for barn 10-12 år kl. 12.00

 

Påmelding trykk her:

 

https://www.deltager.no/sjomatkurs_for_barn_10-12_ar_-_kl_1200_03062018

 

* Sjømatkurs for ungdom 13-15 år kl. 13.30

 

Påmelding trykk her:

https://www.deltager.no/sjomatkurs_for_ungdom_13-15_ar_-_kl_1330_03062018

 

Havnelangs: Post 37 

 

* Sjømatutsalg av nydelige retter fra Vippas nye sjømatbod, Albatross i regi av kokken fra Kokkcoop

Havnelangs: Post 37 (Vippa)

 

* Eliasbåten/losbåter

Idag kan man kjøre Eliasbåt/losbåter& se en original reketråler - regi Ung Norge

Havnelangs: Post 21 og 51

 

* Fisketorget/Pipervika - Indre Oslofjord Fiskarlag

Sjømatutsalg og Sjømatrestaurant

Havnelangs: Post 18