instagram instagram

Program

Oslo Sjømatfestival er en opplevelsesbasert sjømatfestival for hele familien. Det blir sjømatopplæring, smaking, sansing og kurs i samarbeid med Geitmyra matkultursenter for barn. POP UP restaurant for barn i regi av de anerkjente kokkene Dag Tjersland og Andreas Viestad. Det blir sjømatutsalg, råvaresafari på fjorden, man kan bli miljøpirat og delta på fiskekonkurranser.

LØRDAG 13. JUNI 2015:

 

12.00 - 16.00
Barne - og familie POP UP restaurant - Skur 33 / Passasjen
Norsk sjømatrestaurant med de ankjente kokkene Dag Tjersland og Andreas Viestad - i samarbeid med Hildring Norway og Geitmyra matkultursenter for barn.


12.00 - 16.00
Geitmyra matkultursenter for barn - Skur 33/Passasjen
Sjømatopplæring, smaking, sansing og læring i samarbeid med Geitmyras flinke sjømateksperter. Det blir blåskjell på grillen, sjømatutstilling og mye gøy og lærerikt.


11.00 og 14.00
Sjømatkurs for barn 10-12 år i regi av Geitmyra matkultursenter
Seien er en bærekraftig og allsidig matfisk! Men hvordan utnytter man hele fisken? På dette kurste får hvert barn utdelt en hel sei, og vi lærer å sløye, filetere og lager fiskepinner som vi skal spise sammen. Man får med resten av fisken med hjem etter kurset.  Sted: Fiskehallen / hjørnelokalet.

Sjømatkurs 10-12 år kl.11.00 - i regi av Geitmyra.  (fullbooket)
Trykk her for påmelding

Sjømatkurs 10-12 år kl.14.00 - i regi av Geitmyra. (få plasser)
Trykk her for påmelding


13.00 - 14.00
Boksignering med Eyvind Hellstrøm - Skur 33
Eyvind Hellstrøm - Norges fremste sjømatambassadør - vil signere sin kokebok "Bare Mat". Bare Mat inneholder 130 smakfulle oppskrifter for hele familien. Her presenterer Hellstrøm både klassiske og nye retter, mat han liker å servere hjemme hos seg selv - men som vi andre også klarer å lage! Den oppfordrer til at familien lager mat sammen.


12.00 - 16.00
Fiskebåt fra Indre Oslofjord - Kaia ved Skur 33
En "ekte" fiskebåt som legger til kai ved Skur 33.


12.00 - 16.00
Sjømatutalg - Skur 33 / Passasjen
Det blir sjømatutsalg med nye, norske innovative sjømatprodukter og salg av ferske reker fra fiskebåtene.


12.00 - 16.00
Norsk Sjømatutstilling - Skur 33/Passasjen
Norsk sjømatutstilling i regi av Geitmyra matkultursenter for barn.


12.00 - 15.00
Bli Miljøpirat - Rådhusbrygge 3 /Sjørøverskuta "Legend"
Her kan få opplæring og delta på quiz. Kjenn den 100 år gamle skuta Legend under føttene. Lær om havet og bli Miljøpirat! Kom gjerne i pirat antrekk. Oppmøte Rådhusbrygge 3.

Miljøpirat på Sjørøverskuta Legend kl. 12.00 (4-9 år).
Trykk her for påmelding

Miljøpirat på Sjørøverskuta Legend kl. 13.00 (4-9 år).
Trykk her for påmelding

Miljøpirat på Sjørøverskuta Legend kl. 14.00 (8-12 år). (fullbooket)
Trykk her for påmelding


12.30 og 14.00
Råvaresafari og båttur på fjorden
Båttur i Oslofjorden i samarbeid med Oslofjorden Friluftsråd - hvor barn ifølge med voksen kan delta på Råvaresfari og oppdagelsesferd for å lære om det marine livet i Oslofjorden. Oppmøte ved Skur 33.

Råvaresafari i Oslofjorden kl. 12.30. MS Linan.
Trykk her for påmelding

Råvaresafari i Oslofjorden kl. 14.00. MS Linan. 
Trykk her for påmelding

 

12.30 - 15.30 - Skur 33/Skur 32 - Akershusutstikkeren

Dyrk din første hage!

Urbant jordbruk for barn med Majobo.

Her kan barna dyrke sin første økologiske hage sammen med Nina Berge fra Majobo. Kom og så - ta med hjem! Kan settes på kjøkkenbenken eller dyrkes videre i blomsterkasser.




12.00 - 15.00
Christian Radich/Akershusutstikkeren ved Skur 32
Velkommen om bord på den vakre fullriggeren som ble bygd som skoleskip i 1937. Åpent for alle.


12.30 og 14.00
Champage & Caviar smaking med Liora Levi - Christian Radich
Champagne & Caviar smaking for voksne i regi av den kjente og svært dyktige sommelieren, Liora Levi. Her vil man få smake et utvalg Champagner i kombinasjon med nordiske kaviarer. Oppmøte ved Christian Radich/Skur 32.

Champagne & Caviar smaking med sommelier Liora Levi kl. 12.30.
Trykk her for påmelding

Champagne & Caviar smaking med sommelier Liora Levi kl. 14.00.
Trykk her for påmelding (fullbooket)



SØNDAG 14. JUNI 2015
OSLO SJØMATFESTIVAL OG HAVNELANGS


12.00 - 16.00
Barne - og familie POP UP restaurant - Skur 33 / Passasjen
Norsk sjømatrestaurant med de ankjente kokkene Dag Tjersland og Andreas Viestad - i samarbeid med Hildring Norway og Geitmyra Matkultursenter for barn.

12.00 - 16.00
Fiskekonkurranse - Vippetangen
For alle aldre fra kl. 12-15.45, premieutdeling til slutt. Fiskeutstyr til utlån, men ta gjerne med eget utstyr. Husk redningsutstyr til barna. Oslo Havfiskeklubb og Normark Norway. Post 25 på Havnelangs.


12.00 - 16.00
Fiskehallen - Sjømatutstilling
Sløyebenk på brygga. Post 23 på Havnelangs.


12.00 - 16.00
Christian Radich/Akershusutstikkeren ved Skur 32
Velkommen om bord i den vakre fullriggeren som ble bygd som skoleskip i 1937. Post 22 på Havnelangs


12.00 - 16.00
Bli Miljøpirat - Rådhusbrygge 3 /Sjørøverskuta "Legend"
Her kan få opplæring og delta på quiz. Kjenn den 100 år gamle skuta Legend under føttene. Lær om havet og bli Miljøpirat! Kom gjerne i pirat antrekk.


12.00 - 16.00
Eliasbåten / Honnørbrygga / Rådhusbrygge 2
Lær sikkerhet til sjøs i redningsskøyta Elias. Kom om bord på Redningsselskapets skøyter om de ikke er ute på oppdrag. Post17 på Havnelangs.